miercuri, 2 aprilie 2008

10.000 de agenţi şi lunetişti asigura securitatea la summit

Ca unul dintre cei mai noi membri NATO, României i-a venit rândul să organizeze cea mai importantă manifestare de acest gen de la începutul acestui secol.
Pentru că am vorbit mai sus despre fostul dictator Nicolae Ceauşescu, nu pot să nu remark ca metehnele grele ale MILIŢIEI ceauşiste s-au transmis ca o moştenire genetică şi poliţiştilor români ai anului 2008.
Este adevarat că la Summit participă şefii de stat şi govern a cele 26 de state membre ale Alianţei şi toate cele 23 de ţări care fac parte din Parteneriatul pentru Pace. În total, peste 6500 de invitaţi, din 49 de ţări, dintre care 48 de şefi de stat şi de guvern. Plus 3500 de jurnalişti.
Pentru secutitatea lor au fost mobilizaţi 10.000 de agenţi şi lunetişti. Spaţiul aerian, este restricţionat, circulaţia blocată, iar elevii, studenţii şi bugetarii au intrat în vacanţă.
Dincolo de dezinteresul şi nervii provocaţi bucureştenilor care nu au mai văzut atâţia poliţişti pe stradă de la Revoluţie, sau poate de la mineriadă, nu prea se ştie mare lucru despre lucrările şi problemele ce vor fi dezbătute săptămâna aceasta.
Şi pentru a nu ramâne nişte anonimi, politişti au făcut uz de forţă arestând 46 de anarhişti care au închiriat in Fabrica Timpuri Noi o hală, până luni, 7 aprilie, în schimbul sumei de 2800 de lei.
Mai mult, poliţişti l-au arestat şi pe reprezentantul Agenţiei de Monitorizare a Presei Răzvan Martin.