miercuri, 2 aprilie 2008

Bush si Băsescu sau intilnit la vila lui Ceausescu

Preşedintele Statelor Unite, George W. Bush s-a întâlnit la în una din vilele lui Ceauşescu cu Traian Băsescu.
La întâlnirea bilaterala George W. Bush – Traian Băsescu, şeful administraţiei americane, a declarat că este preocupat de zona Mării Negre şi a promis că Statele Unite vor contribui cu 1 milion de dolari pentru a asigura securitatea în zonă.
În privinţa politicii vizelor, preşedintele Bush a declarat că "SUA trebuie să ia în calcul trecutul, dar şi viitorul României, şi a anunţat că a cerut Congresului să urgenteze procesul de eliminare a vizelor pentru români. “Sper ca, de acum înainte, în baza unei noi legi, să devină mai uşor pentru cetăţenii României să viziteze America."
,Punctând faptul că relaţiile dintre economiile “nostre” , este puternică, în numele SUA, preşedintele Bush, a menţionat că pieţele aflate în dezvoltare trebuie încurajate. Liderul americanilor, la conferinţa de presă comună organizata la Vila Nufăru din Neptun, a mulţumit românilor pentru viziunea proaspătă pe care o aduc Alianţei.Preşedintele României a trecut în revistă principalii investitori americani în România şi le-a mulţumit maericanilor că s-au lăsat conduşi de un comandament român în Afganistan.
La fel cum a prezentat şi marţi seara în discursul ţinut la Palatul CEC, unde a vorbit despre contribuţia importantă pe care România a avut-o la Alinaţa Nord-Atlantică, George W Bush recunoscut că NATO trebuie să abordeze problema extinderii în prorpiul său interes şi nu ţinând cont de alte state.
Referindu-se la condiţiile puse de Moscova Bush a spus că există subiecte asupra cărora el şi preşedintele Putin nu pot cădea de accord, şi a complectat că “Putin trebuie să înţeleagă că scutul antirachetă este îndreptat împotriva unor regimuri din Orientul Mijlociu, care ne pot ţine ostatici pe toţi”, şi nu împotriva Rusiei. Pe de altă parte, Băsescu a declarat că nu mai există motive care să justifice Războiul Rece. “Ameninţarea teroristă este una reală pentru toate statele”, a adăugat Băsescu.Printre motivele de îngrijorare, Băsescu a adus aminte de traficul de arme, traficul de droguri care se transformă în bani pentru armament şi traficul de fiinţe umane.